
TİME DOCTOR
İş takip programı olarak bilinen bu programlar sayesinde personel takibi, iş takibi, proje yönetimi ve zaman takibi gibi şirkette önem taşıyan faktörlerin...
İş takip programı olarak bilinen bu programlar sayesinde personel takibi, iş takibi, proje yönetimi ve zaman takibi gibi şirkette önem taşıyan faktörlerin...
Bu hikaye gösteriyor ki, kızgınlık isteklerle savaşır kimi vakit. İki yanımızdan da ayrı bir şeydir bu.
İnsan karmaşık bir o kadar da basittir ki aslında, anlamak ve konuşmak üzerine kurmak gerekir hayatları. Kısa kısa insan ve hayat üzerine düşüncelerimizden yansıyanlar.
Simülasyon modelleme, gerçek dünyadaki sorunları güvenli ve verimli bir şekilde çözer. Kolayca doğrulanabilen...
Erasmus sürecimi detaylandırarak okumanıza sunacağım. Bu süreçte başlık başlık ele alacağım konuları
Asansörler elektrik ileten hatlar, elektronik kontrol kartları ve bir çok mekanik parçadan oluşmaktadır. Özellikle mekanik parçalar asansör kullanımı esnasında hareket etmekte veya sürtünmeye maruz kalmaktadır. Elektronik kartların ve elektrik iletkenlerinin belli bir kullanım ömrü vardır. Asansörün kullanım sıklığına göre bu asansör parçaları daha kısa sürede ömürlerini tamamlaya bilmektedir.
Bu nedenle genel asansörler bakımı en az ayda bir yapılması gerekir. Bu bakımlar esnasında gerekli mekanik parçaların uygun yağ ile yağlanması ve diğer asansör parçaları ile birlikte kontrol edilmesi gerekir. Halatlardaki tellenme kontrolü gibi bir dizi kontroller gözle gözlemleyerek yapılır. Kurtaran mekanizması gibi kontroller de testleri yapılarak tamamlanır.
•Asansör İşletme Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliğinin amacı insanları taşıyan ve/veya yük taşıma yapılan asansörlerin çalışma şartlarını ve güvenliğini sınıflandırmaktır. Uzmanlar tarafından asansörlerin teknik işlevsellikleri değerlendirilmelidir ve taşıma hizmeti için güvenlik raporu oluşturulmalıdır. Bu değerlendirme aylık ve yıllık bakımları beraberinde getirir. Sürecin takibini asansörden sorumlu yöneticiler ve/veya işletme yetkilileri yapmalıdır.
Yapılan raporlarda 4 renk üzerinden sınıflandırma oluşturulmaktadır: Kırmızı, Sarı, Mavi, Yeşil. Bu renkler uluslararası kabul görmüş anlamlara sahiptir.
•Asansörde Kırmızı Etiket:Asansörde kırmızı etiketin bulunması asansör güvenliği için olumsuz bir durumdur. Uzman kontrol mühendislerinin can ve mal güvenliği için uyguladıkları yüksek risk testleri ve incelemelerden sonra en kısa zamanda asansör ile ilgili uygunsuzluklarının giderilmesi gerektiğini belirten ve güvenli olmayan asansörlere yapıştırılan etikettir. 30 gün içerisinde yapılmalıdır.
•Asansörde Sarı Etiket:Asansörde sarı etiketin bulunması asansörün risk sınıfında olduğunun bir göstergesidir. Uzman kontrol mühendisleri tarafından yapılan testlerden ve incelemelerden sonra yaşamını ve mülkünüz için risk oluşturan asansörlere yapıştırılmış etikettir. Kırmızı etiketli asansörler kadar yüksek risk taşımasalar da işlevselliği düşüktür. 60 gün içerisinde asansör yaptırılmalıdır.
•Asansörde Mavi Etiket:Asansörde mavi etiket az da olsa asansörün risk taşıdığını anlatır. Uzman kontrol mühendisleri tarafından yapılan testler ve incelemelerden sonra asansörlerinizin can ve mal güvenliğiniz için hafif kusurlu seviyede risk oluşturduğunu belirten etikettir. Asansöre ait periyodik kontrolün 12 ay içerisinde yapılması ve ilgili idareye bildirilmesi gerekmektedir.
•Asansörde Yeşil Etiket:Asansörde yeşil etiketin bulunması asansörünüzün güvenli olduğunu gösterir. Asansörünüz için uzman kontrol mühendisleri tarafından yapılan testler ve incelemelerden sonra, can ve mal güvenliğiniz için hiçbir risktaşımayan, kullanım için tamamen uygun olan asansörlere verilen etikettir.
"Büyük şeyler küçük şeylerin bir araya gelmesidir."
© Creator. All rights reserved. Design by Topraksuyu 2022